Μπορεί να έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από τότε που ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο, συνεχίζουν να δημιουργούνται ειδήσεις που αφορούν το τεχνικό κομμάτι της παραγωγής των τηλεοπτικών καναλιών, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Το βελγικό RTBF, το γαλλικό TF1, το Alkass του Κατάρ, το ICE TV των Μαλδίβων, το Astro της Μαλαισίας, το RTV SLO της Σλοβενίας και το Asharq News των ΗΑΕ, δημιούργησαν εικονικά στούντιο για όλη ζωντανή κάλυψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ  χρησιμοποιώντας τη μηχανή εικονικής πραγματικότητας του Zero Density. Η μητρική πλατφόρμα Reality Engine της Unreal Engine της Zero Density, περιλαμβάνει ένα σύστημα σύνθεσης μετάδοσης σε πραγματικό χρόνο που επιτρέπει σωλήνες οπτικών εφέ με I/O βίντεο, πληκτρολόγηση, σύνθεση και απόδοση σε ένα μηχάνημα.

Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του τουρνουά, το RTBF εξέπεμπε ζωντανά καθημερινά από τις 15:00 έως τις 22:30. Για να δημιουργήσετε ένα εικονικό στούντιο, η ομάδα του RTBF δημιούργησε μια οθόνη LED παράθυρου πύλης πίσω από τον παρουσιαστή. Η οθόνη αυτή στη συνέχεια πλαισιώθηκε από δύο πράσινες οθόνες, ενώ οι τυπικές οθόνες LED χρησιμοποιήθηκαν πίσω από τους επισκέπτες του στούντιο. Ο σχεδιασμός και η ενσωμάτωση του Reality πραγματοποιήθηκαν από την DreamWall. Το εικονικό στούντιο λειτουργούσε μέσα από τρεις κινητήρες, με τους δύο να χρησιμοποιούνται για το εικονικό σετ και τον έναν για λειτουργία της flycam. Χρησιμοποιώντας το οικοσύστημα Reality, οι οικοδεσπότες τοποθετήθηκαν σε μια φωτορεαλιστική ταράτσα στο Κατάρ, με διαφορετικό φωτισμό που χρησιμοποιείται για να αναπαριστά την ημέρα, το βράδυ και τη νύχτα.

Ακόμη πιο… προχωρημένη ήταν η ιδέα του RTV SLO της Σλοβενίας, το οποίο αφιέρωσε ολόκληρο τον χώρο του στούντιο στην εικονική παραγωγή. Χρησιμοποιώντας το οικοσύστημα Reality για πρώτη φορά, το RTV SLO κατάφερε να ετοιμάσει το στούντιο για μετάδοση σε τρεις εβδομάδες. Αυτό επιτεύχθηκε από τρεις σχεδιαστές που εργάζονταν σε διαφορετικά μέρη του σκηνικού, πριν τα συνδυάσουν για να φτιάξουν μια μεγάλη σκηνή. Στη συνέχεια, το κανονικό κυκλόραμα 80m2 σχήματος U του RTV SLO επεκτάθηκε με ένα επιπλέον επίπεδο κυκλόραμα, το οποίο παρείχε περισσότερο χώρο στον παρουσιαστή να μετακινηθεί και να φιλοξενήσει τον σχολιασμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η τηλεοπτική παραγωγή έχει κάνει πλέον βήματα προς το μέλλον, λίγα είναι αυτά που δεν μπορούν ν’ αποτυπωθούν μέσω της μηχανής εικονικής πραγματικότητας του Zero Density.