Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους σύνδεσης με τους οπαδούς τους. Αφενός για τους δίνουν νέες δυνατότητες και αφετέρου για να μεγαλώσουν την οπαδική «βάση» τους, προσδοκώντας μεγαλύτερα έσοδα.
Μια από αυτές είναι και η Λίβερπουλ, η οποία νωρίτερα μέσα στη σεζόν είχε δεχθεί κριτική για την συλλογή LFC Heroes NFT. Οι ιθύνοντες της αγγλικής ομάδας υπερασπίστηκαν το συγκεκριμένο «πείραμα» για τα μη ανταλλάξιμα tokens (NFT’s), υποστηρίζοντας πως έχουν μεγάλη ευθύνη στους απανταχού θαυμαστές της ομάδας, θέλοντας να «εξερευνήσουν» νέες τεχνολογίες που μπορεί να προσφέρουν νέες εμπειρίες.
Οι «κόκκινοι» παρουσίασαν την πρώτη επίσημη συλλογή τους από NFT νωρίτερα, υποσχόμενοι πως το «LFC Heroes Club» θα επιτρέψει στους θαυμαστές να συμμετάσχουν σε μια «καινοτόμο κοινότητα θαυμαστών» με πρόσβαση σε ένα κοινοτικό φόρουμ με μοναδικές εμπειρίες, εικονικά στέκια, διαγωνισμούς και εκπτώσεις στις πωλήσεις λιανικής. Ένα μέρος των εσόδων που συγκεντρώθηκαν ήδη, δωρίθηκαν στην επίσημη φιλανθρωπική οργάνωση του συλλόγου, το LFC Foundation, αλλά το εγχείρημα προσέλκυσε κάποιες επικρίσεις για την πώληση ψηφιακών συλλεκτικών ειδών που πολλοί πιστεύουν ότι ενέχουν κινδύνους.

Παρά την κριτική που ασκήθηκε, ο ανώτερος αντιπρόεδρος ψηφιακής πολιτικής της Λίβερπουλ, Άντριου Κρισπ, υπεραμύνθηκε την επιλογή του συλλόγου μιλώντας στο αθλητικό επιχειρηματικό συνέδριο Leaders Week, λέγοντας: «Γιατί δοκιμάσαμε το LFC Heroes; Θα μπορούσαμε να μείνουμε στο περιθώριο και απλώς να σχολιάζουμε τι έκαναν όλοι οι άλλοι σύλλογοι. Αλλά θέλαμε να μάθουμε πως ακριβώς θα δημιουργήσουμε μια σειρά NFT, πως θα τα πουλήσουμε και θα τα προωθήσουμε. Πρέπει να είσαι στο γήπεδο για να παίξεις το παιχνίδι, οπότε έπρεπε να είμαστε στον κόσμο του NFT για να κατανοήσουμε αυτόν τον κόσμο. Μάθαμε πολλά. Κάποια πράγματα τα κάναμε λάθος. Έχουμε κάνει κάποια πράγματα σωστά. Έχουμε πλέον ένα κοινό που δεν είχαμε πριν και έχουμε μια εμπειρία για το πού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα NFT στον οργανισμό μας».
Ο Κρισπ επιχειρηματολόγησε επίσης ότι κι άλλες καινοτομίες, όπως το metaverse, η επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα (AR και VR) και τα wearables θα μπορούσαν να γεφυρώσουν ακόμη περισσότερο το χάσμα, βοηθώντας στη μεταφορά της εμπειρίας του ιστορικού «Anfield» σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, χωρίς την φυσική παρουσία.