Νέα μελέτη αναφέρεται στην ραγδαία ανάπτυξη της αθλητικής βιομηχανίας τα επόμενα χρόνια.
Μπορεί η πανδημία του covid-19 ν’ αποτέλεσε… ανάχωμα στην ανάπτυξη της αθλητικής βιομηχανίας, ωστόσο, μια νέα μελέτη παρουσιάζει τα ποσά που υπολογίζονται να αντληθούν τα επόμενα χρόνια και τα νούμερα… ζαλίζουν.
Σύμφωνα με την εξειδικευμένη οικονομική ιταλική εφημερίδα «ΜF Milano Firanza», η αξία της αθλητικής βιομηχανίας θ’ αυξηθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια, με το ποσό να υπολογίζεται στα 537 δισεκατομμύρια ευρώ (κοντά στα 600 δις. δολάρια) το 2025. Ο κύκλος εργασιών μάλιστα ,που θα δημιουργηθεί από χορηγίες μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αναμένεται να φτάσει τα 71 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσό δεν αποκλείεται να… εκτοξευτεί στα 92 δισεκατομμύρια έως το 2027. Τουτέστιν, αύξηση της τάξεως του 41% συγκριτικά με το 2021.

Κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, η «GlobeNewswire» έκανε γνωστό πως η αθλητική βιομηχανία προσέγγισε το ποσό των 441 δισεκατομμυρίων δολαρίων (391 δις. ευρώ) και σύμφωνα με τους δικούς της υπολογισμούς ο κύκλος εργασιών έως το 2025 αναμένεται να φθάσει τα 600 δις. δολάρια (537 δις. ευρώ), έχοντας ρυθμό ανάπτυξης περίπου 8% ανά έτος. Πρόβλεψη πολύ πιο συντηρητική συγκριτικά με αυτή της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας. Οι κύριες πηγές εσόδων φυσικά αφορούν αθλητικές χορηγίες, με την Βόρεια Αμερική βεβαίως να έχει το σημαντικότερο μερίδιο της αγοράς, αντιπροσωπεύοντας το 42% της συνολικής επιχειρηματικής αθλητικής δραστηριότητας στον κόσμο. Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδάς άλλωστε, κατάφεραν να επιταχύνουν την ανάπτυξη τους κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, εν αντιθέσει με την Ευρώπη η οποία σύμφωνα με την «F1 Chronicle» έχει χάσει 7 δισεκατομμύρια ευρώ το προηγούμενο διάστημα.
Όσον αφορά τις κινήσεις των χορηγών, έχουν εστιάσει στα μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα του 2022. Από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου που ολοκληρώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου, μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον προσεχή Νοέμβριο. Οι ειδικοί μάλιστα, υποστηρίζουν πως αυτή η δυναμική θ’ αλλάξει μόνο αν υπάρξει αναβολή λόγω αύξησης των κρουσμάτων – θανάτων, κάτι το οποίο ευτυχώς μέχρι στιγμής δείχνει να είναι σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.